Vermogens-
beheer

Lees hier alle vermogensbeheer en aanverwante artikelen

Beleggen

Lees hier alles over beleggen en aanverwante artikelen

Fiscaal

Lees hier alles over fiscaal en aanverwante artikelen

Vermogensbeheer Journaal

homeAlgemeen › En Het Plein blijft leeg…

donderdag 26 april 2018

En Het Plein blijft leeg…

24 juni - door: in: Algemeen

Het is hommeles in Istanbul. De regering is van plan een park om te turnen naar een winkelcentrum en moskee en de halve stadsbevolking komt in opstand. Er sluimert natuurlijk meer dat deze volkswoede heeft doen ontluiken, maar in beginsel is het terug te voeren op de aankondiging tot vervanging van het park.

In Sao Paolo, Brazilië, is het hommeles. De armoede is er ondanks de florerende economie nog altijd groot, er worden honderden miljoenen uitgegeven aan een voetbalevenement waar de gewone Braziliaan niets tot weinig van meekrijgt en als klap op de vuurpijl besluit het gemeentebestuur tot verhoging van de tarieven voor tram en metro. En dus gaan er tienduizenden de straat op. In Sao Paolo vredelievend, in Istanbul is het praktisch oorlog.

In Nederland hebben wij ook zo onze problemen. Een record aan faillissementen, toenemende werkloosheid en toeslagen-rovende Bulgaren zijn nog maar het topje van de ijsberg.  In ‘crisis’  zijn we allang niet meer. Dit is geen crisistijd, dit is de ‘nieuwe norm’. ‘ Veel voor weinig’  luidt het adagium en als je elkaar niet uitknijpt, hoor je er niet bij.

Zo vindt dit wijze kabinet dat mensen niet te veel pensioen mogen opbouwen en derhalve gaan ze de pensioenopbouw versoberen en zelfs belasten. Niet goedschiks, maar kwaadschiks, maar langer doorwerken zullen ze, moeten ze op het Binnenhof gedacht hebben. Wij hebben in dit land een Openbaar Ministerie dat het heel normaal vindt dat een trajectcontrole 10 jaar lang mensen ten onrechte geld uit de zak klopt en zij is vooralsnog, en zeker niet zonder de nodige publieke druk, van plan er iets aan te doen. We hebben een visieloos kabinet dat in al haar wijsheid en drieprocentsfetisjisme besluit dat er nóg meer bezuinigd moet worden terwijl experts het hebben over miljardenfraude in de zorg en het ene spiralenfrauderende ziekenhuis na het andere wordt ontmaskerd. We hebben hier bedrijven waarbij de ene sanering de andere nog niet is opgevolgd of de volgende staat alweer voor de deur met als gevolg een toenemend aantal mensen dat de hypotheekverplichtingen niet meer kan nakomen, maar verkopen is geen optie want de restschuld is niet te dragen doordat er zo’n verstandig huizenmarktbeleid wordt gevoerd. In dit land geven mensen geen geld uit, niet uit gebrek aan het in Haegsche kringen veel genoemde ‘vertrouwen’ , nee, ze doen dat niet omdat het ze door tal van (overheids)instellingen gewoon uit de zakken wordt geklopt en ze het derhalve helemaal niet hebben om uit te geven en dientengevolge hebben wij in dit land 365 dagen per jaar uitverkoop, opdat de winkelier toch nog maar iets bijeensprokkelt om de huur te betalen, want de leverancier wordt allang niet meer betaald.

Ook bij ons zou het hommeles moeten zijn, maar hier blijft Het Plein vooralsnog leeg.

Zoeken

Nieuwsbrief

Twitterfeed

@Efidenz: #positie #vermogensbeheer https://t.co/jHQsiS7ZF5
@DeeTimmermans: #Vermogensbeheerder zet #klimaatontkenners voor het blok aldus Finanz. Nieuwe trend? https://t.co/ATZfkm4XH3 VBDO… https://t.co/MagSnIxcJ4
@nielsSchreyers: Een voorproefje van eigentijds vermogensbeheer voor #belfius https://t.co/XF92CMr1LH

Volg ons op Twitter

Volg ons op Facebook