Vermogens-
beheer

Lees hier alle vermogensbeheer en aanverwante artikelen

Beleggen

Lees hier alles over beleggen en aanverwante artikelen

Fiscaal

Lees hier alles over fiscaal en aanverwante artikelen

Vermogensbeheer Journaal

homeVermogensbeheer › Nog niet alle Vermogensbeheerders zijn bindend aangesloten bij de KIFID

donderdag 26 april 2018

Nog niet alle Vermogensbeheerders zijn bindend aangesloten bij de KIFID

18 april - door: in: Vermogensbeheer

Sinds de oprichting van het klachteninstituut hebben nog steeds  een kwart van de vermogensbeheerders en 40 procent van de financiële tussenpersonen zich niet bindend aangesloten bij het KIFID. Enkele bekende namen hiervan zijn Optimix, Keijser Capital en Wilgenhaege.

Voor beleggers en andere klanten van financiële dienstverleners betekent dit dat zij in veel gevallen geen verhaal kunnen halen bij het KIFID indien zij ontevreden zijn over de dienstverlening.

Alle financiële dienstverleners zijn verplicht aangesloten bij het KIFID, alleen kunnen zij zelf bepalen of ze de uitspraken als bindend of niet bindend beschouwen.

Het KIFID is een initiatief van brancheorganisaties en de consumentenbond. Zij is een onafhankelijke klachteninstelling en haar dienstverlening wordt bekostigd door de aangesloten dienstverleners via een stichting.

Paul Van Straten van De Vermogensmonitor, een organisatie die klagende consumenten bij staat. Heeft onderzocht dat de helft van de vermogensbeheerders uitspraken van het KIFID naast zich neerlegt. Volgens Van Straten veranderen sommige vermogensbeheerders ook tijdens het spel de regels. Zo veranderde Wilgenhaege vorig jaar juni de inschrijving naar “niet bindend”. Terwijl in die tijd werd gesproken over klachten van klanten. Wilgenhaege ontkent een verband hiertussen.

De voorzitter van de KIFID-geschillencommissie, de heer Du Perron baart het grote zorgen dat vermogensbeheerders zichzelf elk moment ongebonden kunnen verklaren. Volgens hem moet dit zo snel mogelijk veranderen.

Jan Maarten Slagter van de VEB (Vereniging van Effectenbezitters) vindt dat beleggers eerst moeten controleren of de vermogensbeheerder de uitspraken van het KIFID als bindend of niet bindend beschouwt

Inmiddels heeft Optimix Vermogensbeheer dit punt op de agenda gezet en zal het naar  waarschijnlijkheid worden omgezet naar bindend.

Bron: FD

Zoeken

Nieuwsbrief

Twitterfeed

@Efidenz: #positie #vermogensbeheer https://t.co/jHQsiS7ZF5
@DeeTimmermans: #Vermogensbeheerder zet #klimaatontkenners voor het blok aldus Finanz. Nieuwe trend? https://t.co/ATZfkm4XH3 VBDO… https://t.co/MagSnIxcJ4
@nielsSchreyers: Een voorproefje van eigentijds vermogensbeheer voor #belfius https://t.co/XF92CMr1LH

Volg ons op Twitter

Volg ons op Facebook